Az én sztorim

Én sem születtem gazdagságba, vagy bármilyen bőségbe.
Ezért mindent az alapoktól kellett kezdenem.
Ezt a történetet osztom meg most veled.

Kezdetek

Moós Zoltán vagyok, a Pénzügyi Mentor program megalkotója! Joggal merül fel benned a kérdés, hogy miért éppen a pénzügyek? Már egész fiatalon álmodoztam olyan dolgokról, hogy sok pénzem lesz és amolyan szuper képességekkel felruház, és azt teszem, amit akarok és akkor, amikor akarom!

Persze ezek gyermekded álmodozások voltak csupán! További életem során, próbáltam nem tudomást venni a pénzügyekhez való vonzódásomról. Mégis olyan szituációkba kerültem, amik ezt nem tették lehetővé. Hiába próbáltam bármit is tenni ellene, nem kerülhettem el a küldetésemet. 

Az első lépések

Kilépés a burokból

Tanulmányaim után, belevágtam a nagybetűs életbe, mint mindenki más! Azt hittem, majd én megmutatom, hogy mennyit érek és mindent sokkal jobban fogok csinálni, mint a szüleim.

~

Nagy álmok

Ezért azonnal munkát vállaltam, hogy legyen bevételem és irányíthassam az életemet. Nagyon motivált voltam, belevetettem magam a munkába, mert csak a 110% az elfogadható.

i

Első fizetés

Igyekeztem keményen dolgozni mindennap, így nagyon vártam az első fizetésem, ami óriási büszkeséggel töltött el. Bevallom  a rózsaszín ködfelhő hamar oszlani kezdett.

Szürke hétköznapok

Dolgoztam nap mint nap és éltem hónapról hónapra! Ez nem az az álom volt, amit én elképzeltem! Azt éreztem, hogy nem becsülnek meg és nem annyi fizetést kapok amennyi az elvégzett munkám után járna!

Újrakezdés

Ezért úgy döntöttem, hogy felmondok és felköltözöm a fővárosba, ott valósítom meg az álmaim. Hiszen ott kolbászból van a kerítés. Találtam is egy állást és már pár nappal később Budapesten dolgoztam!

Második esély

Természetesen nagyon keményen és odaadással, kihozva magamból a maximumot, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Hamar rájöttem ez még mindig nem elég, ezért plusz munkát vállaltam.

Fájdalmas felismerések

Nyomasztó kérdések válaszok nélkül.

Nagyon örültem, hogy sikerült ez is, de éreztem, hogy ki vagyok facsarva és igazából csak a munkáról szól az életem. Boldogtalan lettem és a szenvedés keserű ízét éreztem. Mit hajszolunk egész életünkben? A pénzt, mert attól reméljük a boldogságot, a békét, a megoldásokat, a csodát. Valóban ez lenne a megoldás?

Kétségbeesett kiáltások

Megint felmondtam és teljesen új területre eveztem. Itt sem lett más a sorminta. Szintén plusz munkát vállaltam! Alig kezdtem dolgozni, de máris belefásultam a mókus kerékbe. Kezdtem beletörődni, hogy ez az élet rendje. Csődeljárás alá került a cég ahol dolgoztam, így megint új területen kényszerültem munkát vállalni. 

Sokadik sansz

Október környékén sikerült a váltás. Megnyugodtam, hogy megint minden rendben lesz. Szintén mindent beleadtam a munkámba. Eljött a decemberi hónap és hatalmas prémiumokat lehetett elérni abban a hónapban. Plusz órák vállalása stb stb Természetesen én ki akartam maxolni ezeket a bónusz lehetőségeket és meg is tettem. Ebben a hónapban 31 napból 28-at dolgoztam. Szerintetek mennyi fizetést kaptam? 151.000ft-ot!

Fájdalmas felismerések

Nyomasztó kérdések válaszok nélkül.

Nagyon örültem, hogy sikerült ez is, de éreztem, hogy ki vagyok facsarva és igazából csak a munkáról szól az életem. Boldogtalan lettem és a szenvedés keserű ízét éreztem. Mit hajszolunk egész életünkben? A pénzt, mert attól reméljük a boldogságot, a békét, a megoldásokat, a csodát. Valóban ez lenne a megoldás?

Kétségbeesett kiáltások

Megint felmondtam és teljesen új területre eveztem. Itt sem lett más a sorminta. Szintén plusz munkát vállaltam! Alig kezdtem dolgozni, de máris belefásultam a mókus kerékbe. Kezdtem beletörődni, hogy ez az élet rendje. Csődeljárás alá került a cég ahol dolgoztam, így megint új területen kényszerültem munkát vállalni. 

Sokadik sansz

Október környékén sikerült a váltás. Megnyugodtam, hogy megint minden rendben lesz. Szintén mindent beleadtam a munkámba. Eljött a decemberi hónap és hatalmas prémiumokat lehetett elérni abban a hónapban. Plusz órák vállalása stb stb Természetesen én ki akartam maxolni ezeket a bónusz lehetőségeket és meg is tettem. Ebben a hónapban 31 napból 28-at dolgoztam. Szerintetek mennyi fizetést kaptam? 151.000Ft-ot!

A vég és a változás szele

1

Ekkor kezdtem azt érezni, hogy valami nagyon nincs rendben. Nagyon mérges voltam a világra. Még 3 hónapot szenvedtem ezen a helyen, miután úgy döntöttem, hogy felmondok. Nem volt másik állásom, de már nem bírtam tovább! Az első hetem pihenéssel töltöttem és nem igazán érdekelt a hogyan tovább kérdés. Egy nagyon kemény időszak köszönt rám. Sokat tapasztaltam az életről, és tanultam saját magamról és az érzéseimről.  Rá kellett döbbennem, hogy amit én természetesnek gondoltam az életemben, az igazaból ajándék és gondviselés. 

2

Jelentős érzelmi hullámzáson mentem át, amihez óriási fájdalom, hiány, megalázottság társult. Már nagyon égetett a kényszer, hogy valami értelmes bevételem legyen, ezért gőzerővel munkát kerestem. Néhány hónap után végre sikerült munkát találnom. Már dolgoztam ilyen területen és a több éves tapasztalatomnak köszönhetően fel is vettek. Nagyon kevés pénzért vállaltam a munkát, mert ez is több volt, mint a semmi, de legalább biztos (akkor még ezt gondoltam). Vártam a kihívásokat, így motiváltan kezdtem az új helyen. 

3

Hamar beilleszkedtem és hónapról hónapra jobban éreztem magam a cégnél.  A munkába is hamar belerázódtam, mert igyekeztem a lehető legtöbb információt elsajátítani. Eleinte így ment a dolog, de egy idő után arra lettem figyelmes, hogy másokat hibáztatok a helyzetemért, hibás volt a főnököm, aki kevés fizetést ad és cserébe sokat dolgoztat, hibás volt a kormány a magas árakért és adókért, hibásak voltak az emberek, (hogy miért azt ne kérdezd) de mindenki hibás volt mindenért csak én nem. 

Reménytelen szárnycsapások

Én mindent jól csináltam és természetesen tökéletes is voltam (akkor még elhittem ezt a marhaságot). Éveken át haragudtam mindenkire, már magamra is. Próbáltam javítani a helyzetemen, de csak kudarc ért kudarc hátán. Ez odáig fajult, hogy kezdtem megkérdőjelezni az élet értelmét. Éreztem, hogy a sok pénz lenne a megoldás a problémáimra, ezért hajszoltam a pénzt, űztem mint egy vadat (hittem benne, hogy ez a jó megoldás). Mi történik a vaddal ha űzik? Nem kell 180 – as IQ, hogy kitaláljuk. Elszalad. Ahogy a pénz is előlem. Már a teljes reménytelenség eluralkodott rajtam és megfogalmazódott bennem egy utolsó utáni esély! Talán ha felmondanék, és új munkát keresnék, lehetne valami kihívás az életemben, ami új célokat adhatna és hátha végre valami jól alakulna! Ahogy egyik este ezen morfondíroztam váratlanul megcsörrent a telefonom! Nem akartam beszélni senkivel! Rápillantottam a telefonomra és láttam, hogy egy kedves ismerősöm az! Az első gondolatom az volt, hogy vajon mit akarhat? De igazából éreztem, hogy semmi kedvem egy olyan beszélgetéshez ahol csak hallgatok és néha igen/nem válaszokat adok! 

A telefon, ami …

Gondoltam hamar lerázom és kész! Így felvettem! Némi formalitás után rátért a tárgyra! Szeretne néhány kérdést feltenni! Első reakcióm magamban: na pont erre van most nekem szükségem, kérdésekre, mikor pontosan a saját kérdéseim súlya alatt roskadozom! Belevágtunk! Az első kérdése az volt, hogy akarok-e több pénzt keresni?

Milyen kérdés ez? Egész életemben ezt akartam, mégsem sikerült! Mindenki ezt akarja, nem? Persze, hogy akarok! Azonnal pörögtek a gondolataim, mibe szeretne belerángatni? Nem dolgozok én így is eleget? A második kérdése az volt, hogy hallottam-e már a passzív jövedelem kifejezést? Bevallom, azt sem tudtam miről beszél! Természetesen nem, hangzott a válaszom! 

… megváltoztatta az életemet

Harmadik kérdése az volt, hogy szeretnék-e jobban bánni a pénzzel és vannak-e álmaim, céljaim? Csak azok vannak, válaszoltam! Elmondta, hogy van egy másik élet, ahol nem én dolgozok a pénzért, hanem a pénz dolgozik nekem! Említett még ilyen lehetetlen kifejezéseket, hogy anyagi függetlenség elérése stb stb! Az lett a vége, hogy gondolkodjak el ezen és keressem, ha érdekel! 

Nem kell mondanom, hogy egész éjjel a hallott szavak pörögtek a fejemben! Másnap reggel mikor felkeltem, már tudtam mit fogok tenni! A következő nap végre várakozással keltem fel! Akartam, hogy történjen valami! Hosszú idő után először éreztem, hogy valami kizökkentett a komfortzónámból (bár akkor még nem tudtam, hogy nekem ilyen van)! 

Új nap …

Elintéztem délelőtt a dolgaimat és egy furcsa érzésre lettem figyelmes! Kezdtem feszült lenni és a gyomromban szorítást éreztem! Nagyon nyugtalánná váltam, mert éreztem, hogy közeledik valami, ami elől nem menekülhetek! Ezernyi gondolat cikázott a fejemben, amikor feltettem magamnak a következő kérdést: Mi bajom történhet? Ennél rosszabb már nem nagyon lehet! 

Felvettem a telefonom és bámultam. Majd kikerestem a számát és felhívtam! Megbeszéltünk egy találkozót! Nagyon megkönnyebbültem és máris vártam a találkozót! Végre eljött a pillanat, amit annyira vártam! Kedvesen elmondta, hogy a saját életemért én vagyok a felelős és az anyagi helyzetemért is. Azt gondoltam, hogy valami baj van a fejével! Hogy hogy én vagyok a felelős? 

… új remények

Én mondom meg, hogy mennyi fizetést adjon a főnököm? Én határozom meg, hogy mennyi adót fizessek? Én mondom meg, milyen drágák legyenek a termékek? Normális? Persze, hogy a főnököm, a kormány és mindenki más hibás, CSAK ÉN NEM! Kis idő után nem bírtam tovább és hangot adtam a kérdéseimnek! Felbosszantott, hogy mindenért engem akar okolni? 

Nem értettem mi baja! Elmagyarázta, hogy nem a főnököm, nem a kormány és nem a körülmények döntik el, hogy mit teszek meg az életemben és mire költöm a pénzem, hanem csakis ÉN! Őszintén bevallom nagyon dühös lettem és legszívesebben üvöltöttem volna, mert kezdtem meglátni benne valami értelmet! Elkezdtem érezni, hogy van abban valami, amit mond! 

Személyes felelősségvállalás

Ha belegondolok, tényleg én költöm el a pénzem és én döntöm el, hogy mire. Így az első leckém a saját felelősségvállalás volt! Hetekig emésztettem ezt a témát! Elkezdtem más szemmel nézni az életemre és a dolgaimra! Nagyon furcsa volt és szokatlan! Nem igazán értettem mi is történik, de tudtam, hogy valami más mint eddig. Elindult egy folyamat az életemben. Konkrétan még ekkor én sem tudtam, hogy mi az. 

Néhány nap múlva jött a második találkozó, ahol ismét olyan kifejezéseket hallottam, hogy passzív jövedelem (mi bajod van?), online üzletek, lehetőségek (miről beszélsz?), szóval csak pislogtam, mint hal a szatyorban. Ahogy beszélt ezekről a dolgokról, egy kérdés zakatolt a fejemben: miért nem hallottam én ezekről eddig? Megmondom őszintén kissé szkeptikusan fogadtam ezeket az információkat. 

Kiváncsi kérdések

További kérdéseim lettek az eltelt napok alatt, ahogy próbáltam összerakni magamban a dolgokat. Ha ez ilyen jó, miért nem ezt csinálja mindenki? Miért nem gazdag már mindenki? Hogyan működhet ez még, stb stb? Kezdett érdekelni a téma és kicsit kutakodtam a hallottakkal kapcsolatban. Láttam, hogy van ilyen és sokaknak működik is a dolog. 

Bevallom Neked, a passzív jövedelembe első hallásra beleszerettem, akkor még nem tudtam, hogy mi az, de azt igen, hogy mindennél jobban akarom. Egyre többet beszéltünk, olvastam és tanultam az új dolgaimról. Meghoztam egy nagyon komoly döntést, méghozzá azt, hogy belevágok. Nem értettem még mindent teljesen, de azt tudtam, hogy kipróbálom (akkor még azt hittem ). 

Az elérhetetlen fürkészése

Az első szárnycsapások

Így belevágtam az új életembe. Az első lehetőségem kb. 24 óra alatt be is fuccsolt. Erős kezdés, ugye?  Nem voltam boldog másnap, sőt…, de az meg sem fordult a fejemben, hogy kész vége. Sokat beszéltünk erről a dologról, ezért hamar megértettem mi is történt. Szerinted mi? Szerintem az, hogy tanultam valamit, méghozzá azt, hogy legközelebb sokkal körültekintőbbnek kell lennem, amolyan tanulópénznek fogtam fel. Nem akartam egy tapasztalásból feladni, ezért kerestünk egy másik lehetőséget. Ami végül már haszonnal zárult.

Magasság és mélység

Gondolhatod milyen boldog voltam. Ezen felbuzdulva tovább kerestem. Hirtelen kitárult a világ és lehetőségek százai hevertek a lábaim előtt. Igen jól gondolod. Én mindet akartam. Mindenben benne lenni, amibe csak lehetett. Persze ezt lehetetlen kivitelezni nyereséggel. Ha szóltál volna, hogy ez lesz, nem hittem volna el. Én megpróbáltam. Csak úgy záporoztak a pofonok, egyik a másik után. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy régen már feladtam volna ennyi nehézség után, most viszont eszem ágában sincs ilyenekre gondolni. Roppant motivált voltam, de az eredmények elmaradtak.

Zuhanás

Ismét kérdések kezdtek zakatolni bennem: Mások miért sikeresek és én miért nem? Mit tudnak ŐK, amit én nem? Mivel érnek ŐK többet, mint én? Hol a hiba? Mit nem veszek észre? Ennyire hülye vagyok? Tudtam, hogy valamin változtatnom kell. Megkérdeztem az ismerősömtől ezeket. Elmondta, hogy figyelmeztetett mikor a saját fejem után kezdtem menni, hogy a magas hozam magas kockázattal is jár. Tudjátok, hogy van ez. Meg akartam gazdagodni egy hónap alatt  Nem sikerült. Kértem a segítségét, hogy többet tudjak ezekről a dolgokról, és hogy ki tudjam küszöbölni a hibáimat. 

Az elérhetetlen fürkészése

Az első szárnycsapások

Így belevágtam az új életembe. Az első lehetőségem kb. 24 óra alatt be is fuccsolt. Erős kezdés, ugye?  Nem voltam boldog másnap, sőt…, de az meg sem fordult a fejemben, hogy kész vége. Sokat beszéltünk erről a dologról, ezért hamar megértettem mi is történt. Szerinted mi? Szerintem az, hogy tanultam valamit, méghozzá azt, hogy legközelebb sokkal körültekintőbbnek kell lennem, amolyan tanulópénznek fogtam fel. Nem akartam egy tapasztalásból feladni, ezért kerestünk egy másik lehetőséget. Ami végül már haszonnal zárult.

Magasság és mélység

Gondolhatod milyen boldog voltam. Ezen felbuzdulva tovább kerestem. Hirtelen kitárult a világ és lehetőségek százai hevertek a lábaim előtt. Igen jól gondolod. Én mindet akartam. Mindenben benne lenni, amibe csak lehetett. Persze ezt lehetetlen kivitelezni nyereséggel. Ha szóltál volna, hogy ez lesz, nem hittem volna el. Én megpróbáltam. Csak úgy záporoztak a pofonok, egyik a másik után. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy régen már feladtam volna ennyi nehézség után, most viszont eszem ágában sincs ilyenekre gondolni. Roppant motivált voltam, de az eredmények elmaradtak.

Zuhanás

Ismét kérdések kezdtek zakatolni bennem: Mások miért sikeresek és én miért nem? Mit tudnak ŐK, amit én nem? Mivel érnek ŐK többet, mint én? Hol a hiba? Mit nem veszek észre? Ennyire hülye vagyok? Tudtam, hogy valamin változtatnom kell. Megkérdeztem az ismerősömtől ezeket. Elmondta, hogy figyelmeztetett mikor a saját fejem után kezdtem menni, hogy a magas hozam magas kockázattal is jár. Tudjátok, hogy van ez. Meg akartam gazdagodni egy hónap alatt  Nem sikerült. Kértem a segítségét, hogy többet tudjak ezekről a dolgokról, és hogy ki tudjam küszöbölni a hibáimat. 

Munka és áldozat

1

Kemény egy év következett. Dolgoztam és minden szabadidőmet arra fordítottam, hogy tanuljak, fejlődjek. Mikor mások bulizni mentek, én olvastam, vagy videókat néztem, amiből tanulhattam. Piszok rossz érzés volt lemaradni a jó bulikról, de megértettem, hogy magamért teszem és ÉN VAGYOK A FELELŐS AZ ÉLETEMÉRT!

Tudtam, hogy Te nem tanulhatsz helyettem csakis én. Kezdtem egyre mélyebben foglalkozni az új területeimmel, mert szenzációsnak tartottam.  Már tudtam mi az, ami lehetetlen ígéret egy cég részéről hosszútávon, mert ugye abban gondolkodtam. 

2

Ebben az évben eljött az a pont amikor azt éreztem, hogy megrekedtem. Nem értettem miért. Figyelek a dolgaimra, szűröm a lehetőségeket, de éreztem, hogy valami még mindig nem az igazi. Kérdeztem az ismerősöm, hogy mi a baj velem? Emlékeztetett egy beszélgetésünkre, amiben az önfejlesztésről beszélt.

Én akkor azt gondoltam, hogy nekem nincs szükségem ilyen baromságokra, bár azt sem tudtam mit jelent igazán. Emlékeztem, amikor ezeket mondta. Közben váratlan fordulat jött az életemben, akár csak derült égből villámcsapás. 

3

Családi okok miatt fel kellett mondanom és le kellett költöznöm vidékre. Az első hónapom a költözés, kicsomagolás fáradalmaival telt, majd csak nem hagyott nyugodni ez az önfejlesztés dolog. Mivel munkát nem nagyon kerestem, mert szerettem volna kicsit pihenni, így rengeteg időm volt.

Valamiért pont akkor találkoztam egy videóval, amiben egy neves motivációs előadó beszélt, és óriási hatással volt rám. Ahogy hallgattam olyan volt, mintha ismerné az életem. Ez az ember rólam beszél, gondoltam. Elkezdtem hallgatni minden nap. Hihetetlen önismereti tréning volt ez a számomra.

A tudatosság első lépése

Ez a fejlődés hatással volt a pénzügyeimre is. Mindig jóban voltam a számokkal és tudtam mennyi a bevételem és azt is, hogy kb. mennyit költök. Valami történt velem ebben az időszakban, mert egyre többször jutott eszembe, hogy kezdeni kéne magammal valamit. Ilyen kérdések zakatoltak bennem, hogy mi az életcélom, mit akarok elérni, mit kezdhetnék a számok iránti érdeklődésemmel, hogyan tudnék sok pénzt csinálni?

Hosszú hónapok vívódása volt ez, és arra gondoltam, megnézem milyen képzések vannak, amik számomra hasznosak lehetnek. Miután ezt megtettem, eléggé elszomorodtam, mert alig volt kettő, három lehetőség, ami megfelelt az érdeklődésemnek. Míg ezen rágódtam, újabb csavar jött az életemben. Felmerült egy olyan opció, hogy visszaköltözzek Budapestre. Napok alatt eldőlt ez a kérdés, nagy örömömre nem maradt más választásom.

Tudatos élet

Új élet, tömérdek lehetőség, környezetváltozás, mind szuper dolog önmagában is. Megtörtént a költözés, nagy volt az öröm, de miből fogok élni? Vissza kell térnem a robotoló hétköznapokba. Okozott is némi frusztrációt, de igyekeztem pozitívan nézni a dolgokat. Mindenben a lehetőséget akartam látni, ami csak értem van. Nem volt nehéz munkát találnom, mert visszavettek az előző pozíciómba. Nagy kihívás volt ez, mert teljesen más emberként tértem vissza.

Érdekelt, hogy megváltozott szemléletemmel, hogyan fogom lereagálni azokat a hatásokat, amik érnek. Egy dolgot elhatároztam még a kezdés előtt, mégpedig azt, hogy az anyagi helyzetemre fokozott figyelmet fordítok. Kitűztem célokat, hogy mit akarok elérni ilyen vonatkozásban. Az első két hónapban minden várakozásomon felül teljesítettem. Mind ezek ellenérre tovább pörögtek bennem a jövőmmel kapcsolatos kérdéseim, ezért nyitott szemmel jártam, hátha találok valami használhatót. 

A sors fintora

A sors fintora, hogy nem én találtam meg, hanem ő talált rám. Egy pénzügyi mentor program hirdetését osztotta meg az egyik ismerősöm, azonnal tudtam, hogy ez az én utam. Éreztem legbelül az ellenálhatatlan vágyat, de kíváncsi voltam, mennyibe kerül. Nem arra az összegre számítottam amit láttam, ezért elkezdtem hezitálni, már szinte le is mondtam róla. Néhány nappal később újból felbukkant ez a hirdetés előttem. Óriási vívódás indult el bennem, tudtam, hogy döntenem kell valahogy, ezért feltettem magamnak néhány kérdést.

Mi lehet, ha belevágok? Legrosszabb esetben ablakon kidobott pénz, ha meg hasznos lesz, jobbá tehetem az életemet. Mi történik, ha nem vágok bele? Marad minden így ahogy van és egyre rosszabb lesz. De még ez sem döntött el semmit. Feltettem az egyetlen kérdést, ami igazán számít: Megér ennyit az életem, az álmaim, a céljaim? Még tíz nullával többet is feleltem. Innentől kezdve nem volt kérdés. 

A gondolatok ereje

Utólag mondhatom az életem egyik legjobb döntése volt. Miért? Megváltoztatta a gondolkodásom, hozzáállásom az életről, a pénzről, értékeltem azt, amim van és azt éreztem, hogy végre a helyemen vagyok. Soha nem éreztem még ilyet korábban. Kis dolgoknak tudtam örülni és egy boldogabb életet kezdtem élni. Először éreztem azt, hogy jó döntéseket hozok anyagi téren, és olyan eredményeket értem el néhány hónap alatt, amit álmodni nem mertem volna.

Sikereimen felbuzdulva világossá vált számomra, hogy még többet akarok tudni ezekről a dolgokról és még jobbá akarom tenni az életem. Álmodtam magamnak egy szebb jövőt és tudtam, hogy ez az én nagy lehetőségem, amire egész életemben vártam. Azt még nem tudtam konkrétan hogyan érem el majd az céljaimat, de azt igen, hogy a lehető legtöbb tudásra lesz szükségem.

Álmodj…

Tudtam, hogy nem fogok itt megállni, ennek érdekében már kerestem is a következő mentor programot, amin részt vehetek és tovább fejlődhetek. Már egész jól bántam a pénzügyeimmel, a kiadásaimat maximálisan kontroláltam, így ebből a részéből kihoztam, amit lehetetett, de tudtam, hogy csak fél siker, mert a pénzügyek nem csak a megtakarításról szólnak, hanem a bevétel növeléséről is. 

Az utóbbival én még hadilábon álltam. Igyekeztem mindent megtenni, hogy a bevételeim is növekedjenek. Kezdetben a passzív jövedelemforrások kiépítésén dolgoztam, azt hittem ezzel meg is vagyok és lógathatom a lábam. Akkoriban még így gondoltam.

… tervezz, csináld meg!

 A pénzügyi mentorom egyik alkalommal (számomra) egy teljesen új oldalról közelítette meg a dolgokat és elmondta, hogy van más módja is, hogy növeljem a bevételeim.  Ebben az időben már éreztem, hogy nem bírom tovább az alkalmazotti létet és ki kell törnöm belőle.

Ha a munkahelyemen voltam ott dolgoztam, ha szabadidőm volt, akkor a saját életemen, amolyan kétfrontos harc volt ez, ami nagyon megterhelő. Tudtam, hogy nem sok kell már hozzá, hogy felmondhassak és a saját utamat járhassam, ezért egyre több időt fektettem magamba.

A mentor programok ereje 

Ekkor találtam a következő mentor programot, ahol azokat a dolgokat tanulhattam meg, ami lehetővé teszi, hogy végre azt az életet éljem, amit megálmodtam magamnak. Ez a mentor program adta vissza a hitet önmagamban és itt fogalmazódott meg bennem az, hogy ha ennyire érdekelnek a pénzügyek, komolyabban foglalkozhatnék vele és megtaníthatnám másoknak, hogyan boldoguljanak a fizetésükből és elérhessék álmaikat, ahogy én is tettem. Mi a fő célom? Hosszútávon befektető szeretnék lenni, ami azt jelenti számomra, hogy passzív jövedelmem lehetővé tegye, hogy szabadon élhessek. A vállalkozásom azért indítottam el, hogy segíthessek az embereknek pénzügyi téren, mert a számok és a pénz világa, amiben igazán jól érzem magam. Sajnos az iskolában nem tanulunk a pénzről, vagy nem azt tanítják, amit kellene, ezért érzem ezt szívügyemnek. Mielőtt megijednél, hogy ez mennyire száraz és tudományos terület, megnyugtatlak nem az. Sajnos az emberek csak azt az életet tudják maguknak elképzelni, hogy reggel felkelnek, bemennek dolgozni, hulla fáradtan hazaérnek és másnap kezdődik minden elölről. Számomra ez nem élet. Nem az az élet, amit én élni akarok, nem hiszem, hogy csak ennyi az élet. Az élet a leggyönyörűbb, ami velünk történhet. Csak rajtunk múlik, hogyan töltjük el ezt. Én az első osztályon szeretnék utazni, mert, boldognak és gazdagnak lenni velünk született jog.

 

“Nem jó pénzt kölcsönkérni, mert az ember más pénzét kapja meg rövid időre, és a sajátját kell odaadni érte örökre.”

közmondás

Érjük el együtt az álmaidat